TMMOB'dan mühendis kökenli beş bakana üyelikten ihraç hazırlığı

Haber Giriş : 29 Mayıs 2008 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-TMMOB'un bugün başlayan 40. Genel Kurulu'nda, mühendis kökenli Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji Bakanı Hilmi Güler ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun, bakanlıkları süresindeki icraatları dolayısıyla TMMOB'a bağlı odalardan ihraç talebiyle önerge verildi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), üyesi bulunan mühendis kökenli beş bakanı, bakanlıkları dönemindeki icraatları dolayısıyla üyelikten ihraca hazırlanıyor.

TMMOB'un bugün başlayan 40. Genel Kurulu'nda, bir grup delege mühendis kökenli Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun, bakanlıkları süresindeki icraatları dolayısıyla TMMOB'a bağlı odalardan ihraç talebiyle önerge verdi.

Konunun Genel Kurul gündemine eklenmesi istenen önergede, söz konusu üyelerin ?bakanlıkları süresindeki icraatlarının, kamunun ve ülkenin çıkarlarının korunması, yurdun doğal kaynaklarının bulunması, korunması ve işletilmesi, çevre ve sınai üretimin artırılması ve teknik kalkınması yönünde olması gerekirken, kamu mallarının ve çıkarlarının yerli yabancı sermaye gruplarına feda edilmesi şeklinde gerçekleştiği ve devam ettiği? ifade edildi.

Bu nedenle söz konusu bakanların üyesi bulundukları TMMOB'a bağlı odalardan ihraç talebi ile Oda Onur Kurullarına sevk edilmeleri istenen önergede, ?Tüm mühendislik-mimarlık alanlarını ve mühendis-mimar topluluğunu ilgilendirmesi nedeniyle böyle bir kararın TMMOB Genel Kurulu tarafından alınmasının anlamlı olacağını düşünüyoruz? denildi.

Genel Kurul Divan Başkanı Oğuz Türkyılmaz, ANKA'ya söz konusu önerinin, Genel Kurul'un 3'üncü gününde ele alınacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber